Wednesday, June 15, 2011

Further Tales of the City - Armistead Maupin  • Engelsk
  • 14.-15. juni
  • 271 sider
  • Dansk titel: Ikke oversat (?)
Videre i Maupins serie var et must til ferielæsningen; desværre manglede nummer fem i serien, så jeg drog afsted med bind 3 og 4. Ligesom de første to bøger er det meget let læsning - men det skyldes ikke mindst, at jeg sluger dem råt!

Tredje bind udkom i 1982, men foregår i 1981, hvor Reagan er blevet USA's præsident, og AIDS for alvor er blevet et dagligdags ord - omend stadig kun i bøssekredse. Dette emne behandler Maupin blandt andet ved at beskrive den lynchstemning visse bøsser i San Francisco udsættes for i denne periode, inden sygdommen bliver mindre tabubelagt.

Personerne er de samme, og de krydser stadig hinandens liv på den mest pudsige måde. I den senere bøger er der som en ekstra spin på historien; lidt som i en TV-serie, hvor hvert afsnit har sin egen lille historie, som afsluttes inden Maupin tager sine personer videre på nye eventyr. I denne roman omhandler det Jonestown-massakren, hvor rigmandsdatteren DeDe (datter af Mary-Anns afdøde arbejdsgiver, og tidligere "elsker" til Anna (husets landlady)). Plottet insinuerer, at hovedpersonen bag massakren, Jim Jones, ikke skulle være død - men leve under falsk identitet.

DeDe flygtede fra San Francisco efter hendes mands død, og lever nu sammen med D'Or (som tidligere var Monas elskerinde). Altså - fart, spænding, humor, ironi... og man bliver mere og mere knyttet til de skæve personer, som tilsammen udgør det bofællesskab på 28, Barbary Lane, som efterhånden snarere er at betegne som en lille familie.

Der er igen en masse krydsninger, så personer genser hinanden - Michael genfinder sin tidligere elsker, Jon - og denne gang skal det være alvor. Den store kærlighed! Mona er ude af denne roman, men Mary-Ann og alle de andre er der og de forskellige verdener mødes og skaber en fantastisk kemi på papiret!

No comments: