Thursday, June 16, 2011

Babycakes - Armistead Maupin  • Engelsk
  • 15.-16. juni
  • 316 sider
  • Dansk titel: Ikke oversat (?)
Som fjerde bind i Maupins serie Tales of the City, går han væk fra titelsystemet - muligvis var det ikke planlagt, at der skulle komme så mange bind... og efter More, Further... løb han tør for idéer. Babycakes er flere personer; det er snarere beboernes kælenavn til hinanden - især Mary-Ann og Michael, men også Mona, som i dette bind kommer tilbage for en kort bemærkning.

Bogen udkom i 1984, og omhandler 1983 - hvilket vil sige humoristiske hentydninger til Michael Jacksons udseende allerede. Alene denne vision af tingene set med datidens øjne uden nutidens visdom, er underholdende og interessant. Men det er også AIDS-sygdommen, som i høj grad præger romanen med Jons død seks måneder inden bogen starter. Denne roman skulle efter sigende være den første fiktive bog, som åbenlyst omhandler AIDS - et emne, som naturligvis står Maupin selv nært.

Mary-Ann og Brian er blevet gift, og Brian vel desperat have et barn - men Mary-Ann har for travlt med sin karriere; Michael tager på et længere ophold i London for at komme sig over Jons død - og ikke mindst besøger Dronning Elizabeth II San Francisco - en humoristisk vinkel, som godt kunne have givet et par idéer til Alan Bennett efter min mening.

Det glider meget nemt og hurtigt; og det var lidt af en katastrofe blot tre dage inde i ferien at sidde der med en stak læste bøger - og nummer fem og så videre, som måtte vente pænt i Bruxelles på bestillingslisten i boghandlen.

No comments: