Sunday, September 10, 2023

Break Point - James Patterson
















  • Engelsk
  • 10. september
  • 144 sider
  • Dansk titel: Ikke oversat

Sidste bog fra feriebiblioteket blev en elendig krimi fra en vistnok ellers glimrende forfatter. Jeg er ikke den store krimifan, og der er kun ganske få forfattere indenfor denne genre, som jeg virkelig nyder. Patterson bliver vist ikke én af dem!

Præmissen tiltalte mig ellers - Bookshots er små intense romaner, hvor plottet komprimeres ned i et kort antal sider. Det er langt at foretrække for Galbraith-krimierne blev simpelthen for meget til sidst med deres hundreder af sider, der kører i ring.

Her er vi i Roland Garros med en ung, berømt tennisspiller, som pludselig begynder at modtage trusselsbreve. Da hun skal videre til Wimbledon, ansætter hun en tidligere bodyguard, som efter en terroraktion, hvor han beskyttede en kongelig person, mistede sin kone og noget af sin arm.

De to ender i seng sammen ret hurtigt; men samtidig skal han finde ud af, hvem der vil dræbe hende - og jagten intensiveres, da hendes træner dræbes.

Lyder det bekendt? Lyder det som plottet i Bodyguard overført til tennisbanen? Det er det nemlig! Temmelig kedeligt og uinspirerende blot at kopiere et plot på denne måde. Så yderst heldigt, at den var så kort. 

Patterson ynder at skrive sammen med andre forfattere - vel blot endnu et tegn på, at hans talent ikke rækker til at skrive alene.

No comments: