Friday, August 18, 2023

Next In Line - Jeffrey Archer

















  • Engelsk
  • 16.-18. august
  • 400 sider
  • Dansk titel: Endnu ikke oversat

Ligesom med fjerde bind i Warwick-serien, besluttede jeg at låne denne på biblioteket - det hjælper jo også mod mit mål om at 50% af bøger læst i år skal være biblioteksbøger. Det er mit eget lille bidrag til genbrug. Hvis der fandtes langt bedre udvalg af franske bøger ville det jo være nemt.

Som tidligere skrevet, ved jeg ikke, hvor mange bind Archer har tænkt sig i denne serie? Han er efterhånden 83 år gammel, og dette virker som hans retræteprojekt. Men ender det så med en masse løse tråde - eller vil han bare trække sagen om Faulkner og Warwick i landdrag?

For Faulkner er stadig Warwicks fjende nummer et sammen med hans korrupte advokat, Watson. I denne bog sættes Warwicks hold dog også på en intern opgave med at gå kongehusets livvagter efter i sømmene. De har åbenbart været lidt for kreative med bilag, og nu skal der ryddes op.

Samtidig som Warwick og kollegerne indgår i den daglige drift af fx Buckingham sættes en af betjentene på jobbet som Dianas bodyguard. Det er her filmen knækker lidt for mig!

For det bliver som en form for remake af både filmen, men også med direkte tråde tilbage til Dianas eget liv. Der er den mellemøstlige elsker, som i denne version viser sig også at være en terrorist - og de tager på rejse i Middelhavet på hans yacht. Alt dette foregår jo, mens Diana og Charles stadig var gift - og endnu lod offentligheden tro, at alt var fryd og gammen. Men det blander tingene sammen med nogle af de sidste billeder vi alle har af Diana. 

Jeg synes virkelig ikke, at der burde være behov for at lave fiktive handlinger med netop den hovedperson; det er uintelligent og et tåbeligt trick.

Historien er nu også for lang i retssagen mellem Faulkner, som ryger ind og ud af fængsler, forsvinder og dukker op igen - og hans evindelige tvister med ekskonen om kunstsamlingen.

Archer kører ganske enkelt i cirkler - det er vel en form for beskæftigelsesterapi for en aldrende forfatter, hvor dette kan rystes nemt ud af ærmet. Men trivielt i længden.

No comments: