Sunday, May 20, 2012

Quand un roi perd la France (Les Rois maudits VII) - Maurice Druon

  • Fransk
  • 17.-20. maj
  • 315 sider
  • Dansk titel: Ikke oversat

Sidste bind i serien om de franske kongers forbandelse er noget anderledes end de seks tidligere; det er ikke længere en handlingsroman i samme form, men en historie om begyndelsen på Hundredeårskrigen fortalt af kardinalen Hélie de Périgord, som levede fra 1301 til 1364.

Han er på rejse igennem Frankrig for at møde den tysk-romerske kejser Karl IV og forsone de to stridende parter, England og Frankrig, i deres kamp om den franske trone. Han er den eneste fortæller i historien, selvom hans monolog blandes med samtaler til den, han fortæller til - dog får man kun hans dialog og ikke svarene. Det er bestemt en anden måde at skrive på end de første bind.

Den er ikke mindre interessant, men jeg var mere opslugt af de første bind med mere handling. Samtidig er vi nået en del længere frem i historien tidsmæssigt, og det er nu mere en slags opsummering af alle de episoder, der er gået forud for den krig, der nu er i gang.

Alt i alt var læsningen af hele serien en kæmpe oplevelse. Ikke så svær og utilgængelig, som den gøres til - men absolut fængslende, lærerig og underholdende - og min kongerække fra den franske middelalder sidder nu ætset ind for altid!

No comments: