Tuesday, July 2, 2019

Faderens synder (Clifton-krøniken II) - Jeffrey Archer



























  • Engelsk
  • 28. juni - 2. juli
  • 448 sider
  • Originaltitel: The Sins of the Father

Første bind af Clifton-krøniken sluttede med en virkelig cliffhanger midt i en kirkevielse. 

Netop derfor var det skønt, at andet bind stod klar - og det fortsatte fuldstændigt, hvor det første slap. Det virkede blot som næste kapitel i en tykkere bog, selvom der var en snert af forklaring til læsere som først kommer ind i historien her. Jeg vil dog virkelig ikke anbefale at læse dem i anden end den kronologiske rækkefølge! Man vil komme til at mangle den forståelse for personerne, som man har fået ved at følge dem fra barnsben.

Vi er nu ved 2. Verdenskrigs udbrud, og den kommer jo unægteligt til at påvirke alle protagonisterne. Enten i aktiv handling eller blot som en sideeffekt, hvor de venter og lider.

Der er ikke mange scener fra selve krigen; men det gør intet.

Archer fortsætter til gengæld i stilen med at skifte vinkel fra del til del; der er en del flere overordnede dele i denne end i første bind, og det giver igen den samme historie set fra flere vinkler. Jeg synes det fungerer virkelig fint - og samtidig er det anderledes.

Det hjælper også til at trække spændingen, da kronologien altid lige rykkes lidt bagud for så at indhentes igen. Så man læser og læser for at komme videre.

Der er mange interessante intriger; men de er stadig troværdige. Dog synes jeg det er synd, at nogle af de virkelig interessante bipersoner forsvinder fra historien. Der er nogle exceptionelle gode karakterer imellem, som jeg gerne havde set fortsætte.

Men den primære historie handler jo om Barrington og Clifton-familierne; og igen efterlades man på sidste side midt i en sindsoprivende scene. Det mestrer han absolut! 

No comments: