Wednesday, September 11, 2024

Histoires de peintures - Daniel Arasse


 














  • Fransk
  • 10.-11. september
  • 368 sider
  • Dansk titel: Ikke oversat

Jeg havde købt to bøger af den nu afdøde franske kunsthistoriker Daniel Arasse. Den første var reflektioner over specifikke malerier, som Arasse holdt særligt af. Denne er en samling af radioprogrammer, han lavede for en fransk kulturkanal, som nu er blevet omskrevet til 25 kapitler om kunst. 

Der er stort fokus på renæssancekunsten - mit hjertebarn - men også teknikker og principper som perspektivering, ikonografi og skjulte detaljer i malerier, som findes i smukke farvede illustrationer i bogen. Visse havde et lille overlap til den første bog, men var mere uddybende i denne udgave, så det gjorde absolut intet.

Det er altid en fryd at læse om kunst, når det er skrevet af en ekspert som Arasse - jeg vil altid bestille en masse flybilletter og afsted for at se dem i virkeligheden. Men faktisk - som Arasse skriver - kan mange ses langt bedre på en computer, hvor man kan zoome ind på detaljerne, og bruge al den tid man vil. Han har ingen skrupler over at sidde flere timer foran det samme maleri, hvilket selvsagt kan være svært på et museum.

Virkelig interessant men også krævende, da det tekniske niveau er højt og kræver et vist kendskab til kunsten men også de omtalte værker.

No comments: