Saturday, April 16, 2022

The Last Thing He Told Me - Laura Dave

 


  • Engelsk
  • 15.-16. april
  • 320 sider
  • Dansk titel: Ikke oversat

Dette var en total impulsiv idé, der kom til mig ved bogreolen på biblioteket. Jeg har aldrig tidligere læst noget af denne forfatter - men det er jo fordelen ved biblioteksbøger i modsætning til at have givet mange penge for en bog.

Hannah er i slutningen af 30'erne og næsten nygift med Owen. De bor på en husbåd i Californien sammen med Bailey - hans 16-årige datter. De har kendt hinanden i knap 2½ år, og Hannahs indtræden i deres liv er ikke just velkommen for Bailey, der har været alene med faderen siden moderen døde i e trafikulykke, da hun var lille.

En morgen tager Owen på arbejde, men kommer aldrig hjem. I stedet får Hannah overrakt en besked af en lille pige - hvor der blot står, at hun skal beskytte Bailey. Hans datter får ligeledes en besked samt en taske fuld af kontanter. Hurtigt opdager de, at hans firma er i FBI's søgelys for svindel - men er han involveret?

Og mens Hannah skal svare på spørgsmål fra politi og FBI begynder det at dæmre for hende, at Owen måske har skjult noget for hende.

Som Hannah og Bailey arbejder på at finde sandheden - og Owen - er der flashbacks til episoder siden hun mødte ham, hvor ting ikke faldt helt på plads. Små tegn, der tilsammen skulle have gjort hende mistænksom.

Læseren ved faktisk ikke om han er skyldig eller uskyldig - og hvad han skjuler - før langt henne; og endnu mere overraskende er slutningen! Jeg fik i hvert fald et par underholdende spændingsfyldte dage ud af den. Nu skal jeg nok bare passe på ikke at falde i fælden og låne alt andet - det er dér, man hurtigt bliver skuffet! Men klar anbefaling på et mysterie i højt tempo!

No comments: