Wednesday, February 23, 2022

One True Loves - Taylor Jenkins Reid

 

  • Engelsk
  • 23. februar
  • 352 sider
  • Dansk titel: Ikke oversat

Hvordan kan jeg ikke have set grundigt nok på denne sødsuppeforside? Da jeg læste forfatterens seneste storhit i januar, var jeg jo lidt forudindtaget - men blev virkelig positivt overrasket. Så jeg nuppede lige denne med hjem fra boghandlen - uden at undersøge nærmere. Uden at vide, at det faktisk er en ældre bog - som naturligt nok ingen succes havde dengang - som nu er genudgivet. Man kan jo score nogle hurtige penge i farvandet på en storsucces.    

Emma og Jesse møder hinanden i college; de bliver kærester og lever som nomader verden over med deres travle jobs som rejseskribent og fotograf. De bliver gift - men dagen inden deres 1 års bryllupsdag styrter Jesses helikopter ned i Alaska under et job. De finder ham ikke - men de finder vragdele og andre lig; så alle antager, at han er død.

Emma rejser hjem til den lille søvnige by, hvor hun kommer fra. Hun genoptager arbejdet i forældrenes boghandel, og hun genfinder en ungdomsven, Sam.

Netop som hun skal til at leve et nyt liv - så dukker Jesse op! Han har overlevet som en anden Robinson Crusoe på en øde ø, og nu er han tilbage og klar til at genoptage sit liv.

Det er ikke et nyt twist; der er utallige historier om den slags - manden der vender hjem fra krig etc. og opdager, at konen har giftet sig igen eller bare ikke sidder og græder over ham dagen lang.

Emma står i dilemmaet, og skal nu finde ud af, hvad hun gør med de to mænd i hendes liv. Og er Jesses hendes store livskærlighed - eller kan man have flere i løbet af et liv?

Desværre ender det i total kliché og kvalmende romantisk logik; som sagt er der en grund til, at forfatteren ikke slog igennem med denne bog for seks år siden - og de skulle ikke have genudgivet den. Det værste er næsten, at den også bliver filmatiseret!!! Men man kan ko sagtens se det for sig - en amerikansk rom-com af den værste slags. Heldigvis er den læst på en dag.

No comments: