Friday, June 30, 2017

Maigret og sølvknivens hemmelighed (Maigret XXVIII) - Georges Simenon


  • Fransk
  • 29.-30. juni
  • 190 sider
  • Originaltitel: Les vacances de Maigret

Det var en noget lang og snørklet titel på den danske oversættelse; det lyder lidt Harry Potter-agtigt?

Den franske titel er jo Maigrets ferie, for han er nemlig på ferie ved vandet - men bruger ikke meget tid i de små badehytter på forsiden. Fru Maigret er nemlig blevet opereret for blindtarmsbetændelse, og ligger nu rekonvalescerende på et hospital drevet af nonner. Så Maigret er helt alene, og får sine dage til at gå med sine faste rutiner ... et glas hvidvin på en café om formiddagen; et opkald til hospitalet; frokost med en lille armagnac bagefter og kl. 3 hver eftermiddag besøger han fruen.
Derefter er det tid til endnu en café og en lille en, hvor han ser byens bedre borgerskab, der spiller bridge.

En dag finder han dog en seddel i sin lomme, der indtrængende beder ham om at se patienten, der ligger på stue 15. Det når Maigret ikke, for næste morgen er hun død af et kraniebrud, hun pådrog sig ved et fald ud af en bil. Chaufføren var ingen ringere end byens respekterede læge, som er en del af bridgeklubben.

Maigret keder sig, og når man ligefrem smider et mysterie foran næsen på ham... så han besøger lægen, hvor han ser en teenagepige forlade huset i al hast. Han vil meget gerne finde pigen igen, da hun tilsyneladende er den eneste, der har adgang til lægefruens værelser - og ører!

Men den unge pige findes kvalt i sin seng næste morgen, og så er Maigret fyr og flamme. Godt nok er han på ferie, og godt nok er det slet ikke hans opgave at blande sig i andre politikredses arbejde, men han kan jo ikke lade være!

Og han ender jo med at opdage to mord - og et selvmord forårsaget af de to andre mord. En skøn intrige om ulovlig kærlighed og familiehemmeligheder. Ikke just en afslappende ferie; men selv fru Maigret kan jo se under hans daglige besøg, at han trives bedst således.

No comments: