Wednesday, October 8, 2014

Ulvenes rige - Jean-Christophe Grangé  • Fransk
  • 573 sider
  • 4.-7. oktober
  • Originaltitel: L'empire des loups

Anna er ung og smuk - og tilsyneladende lykkeligt gift; selvom hun begynder at glemme sin mands ansigt og er bange for at lide af en mystisk sygdom. Hendes mand tager hende med til et militærhospital, hvor de foreslår hende en hjerneoperation, som hun afslår. I stedet tager hun selv kontakt til en psykolog - og opdager hurtigt, at hun ikke kun lider af hukommelsestab men også har undergået en voldsom plastikkirurgisk operation, Hendes ansigt er ganske enkelt slet ikke hendes eget - men hvem er hun så?

Denne thriller af Grangé er ældre - og fjernere fra de mere esoteriske og mystiske dramaer, der udspiller sig i de senere romaner. Men den besidder alle de gode Grangé-egenskaber og er fantastisk skrevet.

Vi bliver hevet med i det tyrkiske miljø i Paris, som er en underverden i underverdenen i området omkring le Sentier i det 2. arrondissement. Anna er flygtet sammen med psykologen, da hun opdager, at hendes egen mand ikke vil hende det bedste - de har fundet lægen fra militærhospitalet, der har indrømmet at have foretaget operationen. Hun var fundet som et skælvende offer for et skyderi i det tyrkiske miljø. For den franske stat er hun blot en brik i spillet - de var ligeglade med hendes baggrund, men skulle bruge hende til at eksperimentere i at udviske personidentiteter og skabe helt nye.

Med Anna har de dog valgt det forkerte offer - for hun er eftersøgt af hele den tyrkiske mafia. Stille og roligt finder Anna frem til sine tidligere minder, og må selv konfrontere sin fortid. Der er fart, drama og vold i lige mængder - og en barsk og uigenkaldelig afslutning; men det er storslået læsning i thrillergenren!

No comments: