Tuesday, November 28, 2023

I morgen bliver bedre (2. Dronningen) - Karoline Stjernfelt

 

  • Dansk
  • 28. november
  • 229 sider

Hele to tegneserier på én dag blev det til; andet bind af historien om Christian VII, Caroline Mathilde og Struensee er lidt tykkere end første bind. Kongen tager på en lang udenlandsrejse, og med på den kommer Struensee, der var læge i Altona. 

Om han forstår kongens sygdom - skizofrenien - bedre end andre eller om han blot er udspekuleret og ambitiøs er svært at vide i bagklogskabens klare lys. Men Christian VII kan lide ham, og tager ham med tilbage til hoffet i København.

Der er kommet en tronarving til - men ægteskabet mellem de to umage mennesker er jo ikke bedre af den grund, og Caroline Mathilde falder hurtigt i armene på den smukke Struensee. Igen er det svært at vide, om det var kalkuleret fra hans side - eller om der var tale om den store ægte kærlighed.

Jeg troede, at der kun var disse to bind i serien - men i slutningen af dette bind er begge meget i live selvom kongen nu ved, at de har en affære. Det berører ham ikke synderligt, da han selv har fået sin elskede Støvlet-Kathrine tilbage - et smart træk for at inddæmme hans anfald og holde ham glad.

Det er stadig smukke illustrationer - men det er også stadig min problematik med at læse, og ikke give nok plads til dem. Jeg tror oprigtigt, at det er en kunst at læse tegneserier - det er i hvert fald en kunst at lave dem; og disse er virkelig smukke. Så jeg vil absolut læse tredje - og sidste? - bind; men mest fordi det er en historisk tegneserie. Der er fx smukke tegninger af Københavns slotte og gader.

No comments: