Monday, February 25, 2019

Orkidéens hemmelighed - Lucinda Riley


  • Engelsk
  • 22.-25. februar
  • 592 sider
  • Originaltitel: Hothouse Flowers

Mere ferielæsning. Mere chick-lit. Og mere Riley!

Det er virkelig perfekt til sol og strand - selv i de tilfælde, hvor det ikke kun er lutter lagkage i historierne. Sådan var det heller ikke her - men der er jo altid en kærlighedshistorie involveret. I denne var der faktisk indtil flere!

Først er der Julia, som er en berømt pianist og bor i Sydfrankrig. Men da historien starter er hun retur i England, hvor hun gemmer sig og kommer sig oven på tabet af mand og barn. Som læser går der lang tid inden man får historien om, hvad der skete - og det er helt fint.

Hendes søster får hende med til godset Wharton Park, hvor de kom som børn - deres morfar var gartner i godsets drivhuse, som især var kendte for deres orkidedyrkning. Her møder hun godsets nye arving, som er ved at sælge huset. 

Efter lidt forviklinger begynder de to selvfølgelig at tilbringe langt mere tid sammen, og forelske sig. Men fundet af en dagbog fører også til afsløringerne om familiens fortid.

Julias familie har arbejdet på godset i generationer; hendes morfar var ikke den første - men han var sammen med den unge godsejerarving i Asien under 2. Verdenskrig. Der var de begge taget til fange i flere år; og den del er fantastisk beskrevet. Ved løsladelsen er de ødelagte mennesker fysisk og psykisk, og det er ikke nemt at vende tilbage til en normal tilværelse.

Den unge godsejer møder desuden sin helt store kærlighed i Asien - og dermed kommer orkideerne til England. Men samtidig afslører det nogle dybt begravede familiehemmeligheder, som vender op og ned på den nuværende situation på godset. Og for at komplicere tingene yderligere dukker Julias afdøde mand op - knap så død selvfølgelig!

Der er fuld fart på - men samtidig en snert af Downton Abbey i historien, som jeg virkelig nød. Der var selvfølgelig lidt kærlighedsintriger hist og pist - men det var ikke for voldsomt. Jeg nød den rigtigt meget - og det er helt perfekt til ferielæsning.


No comments: