Thursday, July 19, 2018

Maigret og Nahour-sagen (Maigret LXV) - Georges Simenon
  • Fransk
  • 18. juli
  • 190 sider
  • Originaltitel: Maigret et l'affaire Nahour

Det er sjældent, at jeg tager Simenon i en faktuel fejl - men det gjorde jeg nu!

Da Maigret blev udsat for bagtaleri og anklager, var han meget tynget af sagen og rådførte sig med sin gode ven Pardon. Måske var det bare nemmere at lade sig pensionere - og de var jo begge næsten derhenne; blot var Pardon tre år yngre end Maigret. Men nu er Pardon pludselig kun et enkelt år yngre!

De to er venner, men har aldrig arbejdet sammen om en sag. Indtil Pardon en sen aften vækker Maigret, da han har haft et mystisk besøg. En såret kvinde sammen med en mand, der påstår at hav e fundet hende på gaden. Pardon plejer hende, men de ser sit snit til at forsvinde, da han kigger væk. Da det er et skudsår mener Pardon, at det nok er bedre at tilkalde Maigret.

Næste morgen findes den professionelle casinospiller, Nahour, dræbt i sin lejlighed - og hans kone er væk. Denne er tilmed identisk med den mystiske sårede kvinde fra om natten, og manden var hendes elsker. Hvad er så mere naturligt end at antage, at hun - eller de - har myrdet ham.

Ikke desto mindre er de de mest samarbejdsvillige i affæren; hvorimod Nahours sekretær er arrogant og umeddelsom. Han driver Maigret til vanvid!

Det er et lille lukket miljø Maigret kommer ind i; alle har deres motiver kunne man sige - og ingen har særlig meget lyst til at tale.

Men da Maigret finder ud af, at fruen tidligere har haft sekretæren som elsker går der hul på bylden, og et snedigt set-up afsløres. Faktisk handler det om kærlighed og ære i sidste ende - og det er noget Maigret kan lide!

No comments: