Saturday, March 15, 2014

Den evige toer - David Nicholls

  • Engelsk
  • 12.-15. marts
  • 408 sider
  • Originaltitel: The Understudy

Jeg havde tidligere læst Nicholls' mere berømte roman, som senere blev filmatiseret - One day. En bog jeg kunne lide, og da jeg faldt over en af hans tidligere romaner til den rørende pris af 3 € i den lokale Oxfam, så var det jo svært at modstå. At jeg skulle have gjort det, kunne jeg konstatere , da jeg lukkede den i!

Stephen McQueen er suppleant for den berømte engelske skuespiller, Josh Harper - verdens 12. mest sexede mand (og så ser man straks Hugh Grant for sig); men selv er han lidt af en taber. Han venter bare på, at Josh skal blive syg, så han kan få sit store gennembrud og bevise over for sin ekskone og sin datter, at han ikke er den taber, alle anser ham for.

Så møder han Josh' unge og smukke kone; en amerikaner, som dog tilsyneladende er den eneste, der kan se igennem den forfængelige Josh - og forelsker sig i hende. Samtidig må han dække over Josh' utroskab mod en handel om, at denne bliver syg og giver ham sin chance på de skrå brædder. Og så er der selvfølgelig lagt op til en forviklingskomedie af bedste skuffe - så man sagtens kan se den filmatiseret som en utrolig dårlig Hollywood-produktion.

Forsiden praler af dens ustyrlige humor - selv morede jeg mig slet slet ikke; og jeg læste den færdig i håbet om en bedring - som aldrig kom.

Totalt spild af tid - men heldigvis ikke af for mange penge; og den røg direkte i papirskraldet, da jeg var færdig.

4 comments:

Rikke'M said...

Åh, sikke en skam! Jeg læste også "One Day" og elskede den, men det er da en skam, hvis hans andre bøger ikke lever op til det :/

Nille said...

Rikke,

Jeg var desværre virkelig skuffet; det var præcis som at se en Hollywood-komedie - den smukke succesrige mand, den uheldige fyr og kvinden imellem de to; så skal de igennem en løgn, en konflikt og en separation. Men man ved, hvordan det ender.

Den er fra før One Day - det er da en trøst så! Han har forbedret sig!

Rasmus Jensen said...

Jeg fandt faktisk "The Understudy" hylende morsom og også sine steder meget rørende. Jeg skulle lige over det første kapitel, hvor jeg følte at karaktererne var lidt skabelonagtige, men da jeg overgav mig til illusionen var den dybt medrivende og gribende - især hvis man selv har arbejdet med skuespil og teater.

Mvh Rasmus

Nille said...

Rasmus,

Tak for din kommentar!

Det er jo så individuelt, hvad man kan lide og jeg kan sagtens forstå, at med en teatererfaring så læser man den med andre øjne. Jeg læste den helt sikkert med at andet perspektiv end dit.

Heldigvis skal der jo være plads til al slags litteratur :-)

Mvh
Nille