Friday, September 13, 2019

The Geography of Bliss - Eric Weiner



























  • Engelsk
  • 11.-13. september
  • 352 sider
  • Dansk titel: Ikke oversat

Jeg havde masser af bøger med til ferien; men blev også fristet af hotellets bibliotek - det er altid lidt underholdende at se, hvad folk medbringer til ferielæsning. Fx er en stor tyk bog om formand Mao næppe egnet og stod og samlede støv. Men denne virkede jo oplagt til ferielæsning - en historie om lykkebarometeret i forskellige lande.

Bogen er fra 2008, og meget af informationen er indsamlet under rejser i årene lige inden - det er derfor inden Danmark strøg helt til tops på listen af lykkeligste lande; selvom vi vel lå godt placeret allerede.

Eric Weiner har sat sig for at rejse rundt for at undersøge, hvad der gør folk lykkelige - og ulykkelige. Det er til dels en rejsebog i samme stil som Paul Theroux, men iblandet lidt geopolitisk viden og interviews med lokale eksperter om lykkestudier i de pågældende lande.

Det er også vanvittigt morsomt til tider - ikke mindst da Weiner rejser til Moldova, som dengang var det land, der rangerede lavest på verdensskalaen. 

Weiner kommer desuden til Holland, USA, Qatar, Island, Indien, Bhutan, Schweiz... vidt omkring i kulturer, der definerer lykke yderst forskelligt afhæning af religion, økonomisk komfort, lokale standarder for hvad lykke er - og de varierer utroligt selv indenfor relativt små geografiske områder.
Det var derfor både lærerigt og underholdende - helt perfekt sommerferielæsning, som jeg nok ikke ellers ville være faldet over!

No comments: