Sunday, June 10, 2018

What Happened That Night - Sheila O'Flanagan


  • Engelsk
  • 8.-10. juni
  • 506 sider
  • Dansk titel: Ikke oversat

Jeg havde medbragt et par bøger til ferien - og efter at have læst et par seriøse franske bøger, kiggede jeg i stedet i hotellets bibliotek. Der er ofte efterladte bøger i den lettere genre, som egner sig til strandlæsning - og det er en fin måde at spare lidt penge på; og læse noget, man ellers ikke ville investere penge i. Sådan var det med denne bog, som jeg troede var lidt af en krimi ud fra omslaget at dømme. Det var snarere en ret rosenrød historie - men glimrende ferielæsning.

Lola er en ung pige fra arbejderklassen, som tager til Dublin for at finde arbejde, En dag møder hun den unge og rige Philip Warren, som er næste generation i et dynasti af smykkedesignere. De bliver forelskede, og han vil giftes med hende. Hun afbryder forholdet netop som de er forlovede - og inden hun ved, at hun er gravid. 

Bey er Lolas datter; hun vokser op uden at kende faderen. Men hendes bedstefader har genkendt hende, og indgået en aftale med Lola om at holde hende væk fra familien - mod en klækkelig sum penge livet igennem. Eller indtil den dag aftalen brydes,

Bey bliver teenager, og mere og mere nysgerrig efter at kende faderen - og da hun endelig m8der ham, må aftalen brydes. Det er dog ikke et lykkeligt møde, og der er hans nye familie at tage højde for. Det bliver en ret klassisk forviklingshistorie med skyldfølelser, drama og forsoning. Det hele er samtidig bygget op over familiens juvelerfirma - og den unge Bey, som selvfølgelig bliver smykkedesigner og skal vælge om hun vil arbejde med familien eller ej.

Alt sammen totalt forudsigeligt - og bestemt ikke god litteratur. Men det gik an til en liggestol i Caribien, hvor hjernen trængte til at koble helt fra!

No comments: