Tuesday, February 7, 2017

Maigret og mordet ved grænsen (Maigret XIV) - Georges Simenon  • Fransk
  • 6. februar
  • 156 sider
  • Originaltitel: Maigret chez les Flamands

Maigret ankommer til den lille stationsby Givet, som ligger i en lille lomme af Frankrig, der er omsluttet af Belgien. Dengang var der jo reelle grænseposter, og i nogle grænseområder levede man i to landerent juridisk - men rent praktisk i samme landsby. Sådan er det også hos Peeters-familien, hvis hus er halvt i Frankrig og halvt i Belgien .... hvilket muliggøre visse handler i deres lille købmandsbutik/beværtning.

Husets datter henter Maigret på stationen, da de har en forbindelse til ham gennem en fjern fætter, der bor i Nancy. De skal have hjælp til at rense familiens navn efter, at en af landsbyens unge piger er forsvundet. Hun er ikke af en pæn familie, men hun har et uægte barn med Peeters-familiens søn; hvilket har ødelagt familiens planer for et godt ægteskab med den mere respektable Marguerite.

Og nu er den unge Germaine væk! Alle anser familien Peeters for at stå bag mordet, da hun generer familiens planer. Den unge Anna bedyrer dog broderens uskyld, og Maigret får hele landsbyen på nakken, da han dukker op. Men liget er der ikke - så hvem skal man anklage?

Maigret selv kan sagtens se, at denne familie minder ham om en mordsag i Holland (nummer VIII i serien) - overfladen er så fin og poleret; men det ender selvfølgelig med, at morderen skal findes netop der, hvor man forsøger at fralede hans opmærksomhed.

Meget mod sin sædvane er der kun 156 sider - men stadig 11 kapitler; og Maigret er lidt mere i baggrunden ligesom i nummer XIII. Men han er stadig den gode gamle detektiv, der lige tager sig en lille én til morgenkaffen!

No comments: