Sunday, September 2, 2007

Budskab fra evigheden - Marlo Morgan
  • Danish

  • September 1-2

  • 282 pages

  • Original title: Message from forever

Dette er hverken rigtig fiktion eller ren 'lærebog' - en blanding af de to ville nok være den mest korrekte beskrivelse. Gennem oplevelserne af en aborigin kvinde lærer man om deres kultur og livsfilosofi, som er utroligt fascinerende.
Hvis man satte medlemmer af mange af de gamle urstammer i et fælles råd til verdens beskyttelse ville vi være bedre stillet end med de mennesker, der idag sidder og udtænker store planer for klodens redning. Det er folk, som lever af, med og i jorden - og som har observeret klimaforandringeer lang tid før andre gjorde det.
Meget filosofi og mange ukendte begreber også - men alt i alt en interessant bog!
------------------------------------------------------------------------------

Un livre à mi-chemin entre la fiction et la réalité - une histoire d'une aborigène grandissant dans les 1930 - de haine raciale et manque de compréhension pour l'héritage culturel de ce peuple et leurs besoins.

Tissé dans cette histoire on apprend la philosophie des aborigènes, leur respect pour la Terre - et leurs façons de vivre - ou d'essayer de survivre en se cachant pour l'homme blanc... qu'ils s'appelent les mutants (ça donne à réfléchir!!)

Si on prenait un représentant de chaque tribu ou peuple dit "primitifs" et leur mettait en tête d'un conseil pour préserver la planète on ferait plus de progrès que tous les sommets ensemble je pense!

1 comment:

johanne said...

Den har jeg også læst for mange år siden. Jeg blev så grebet af bogen, at jeg siden har læst meget om aboriginerne. Som jeg husker bogen, er det en amerikansk kvinde, der uforvarent bliver taget med på vandring igennem ørkenen sammen med en flok aboriginere og på den måde lærer om deres livsførelse og livsfilosofi. Hun får en indsigt, som hun ikke vidste fandtes.
En rigtig god bog.