Saturday, September 8, 2007

Les cerfs-volants de Kaboul - Khaled Hosseini


  • French
  • September 3-8
  • 406 pages
  • Original title: The Kite Runner
  • Dansk titel: Drageløberen

'Drageløberen'.... En af de absolut bedste og mest gribende bøger jeg har læst - hvilket er meget store ord i betragtning af de tusinder af bøger jeg har læst!

Det er beskrivelsen af venskab mellem drenge, som kommer fra 2 forskellige miljøer. Om den grusomhed børn kan udvise - når de ikke føler sig elskede. Om årevis af skyldfølelse og viden af at man har ødelagt liv... både den andens men især sit eget ved sin opførsel.

Men det er også fortællingen om et Afghanistan før krigen mod Sovjet, før den fanatiske islam tog fat - det er historien om en verden, der ændrer sig. Om livet som flygtning og rejsen tilbage til et land, der er ødelagt - og som har destrueret alt på sin vej.

Personerne er beskrevet så gribende, at man går fra gåsehud til tårer... og forlænger de sidste sider uendeligt for ikke at blive færdig.

Det er især en bog om tilgivelse og forståelse - men beskrevet på en unik måde, og som samtidig giver et indblik i en kultur og en levemåde, som ikke længere findes.

---------------------------------------------------------------------------

Un des livres le plus poignants que je n'ai jamais lus.... suis presque lessivée maintenant que la dernière page a été tournée et c'est fini!

Le récit de l'amitié entre 2 petits garçons qui viennent des milieux différents - de trahison et de cruauté de la part d'un enfant qui ne se sent pas aimé et qui se cherche dans une culture où les hommes sont forts. Une histoire de lâcheté, de culpabilité....

Mais c'est aussi l'histoire d'un pays et son évolution depuis la monarchie renversée, l'invasion russe et l'arrivée des talibans. Des vies des réfugiés politiques - et surtout le retour au pays où plus rien n'est comme avant. Des destins brisés par des mensonges et par le système.

Il suscite des émotions si fortes de par ses personnages et les images - et l'incroyable tragédie qui les lie tous. Une histoire des non-dits, de rédemption et de pardon.... inoubliable!

No comments: