Friday, July 12, 2013

Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd

  • Engelsk
  • 10.-12. juli
  • 366 sider

En dag modtager Harold Fry et brev fra et hospice i Nordengland - i den absolut modsatte af landet fra, hvor han bor med sin kone Maureen - for at informere ham om, at hans tidligere kollega Queenie ligger for døden. Han skriver et venligt svar og går ned for at poste brevet. Men så tænker han, at det er umuligt at skrive et korrekt svar på sådan en besked. Han vil lige tænke over det mens han går til den næste postkasse. Og pludselig er han på vej - til fods helt til Nordengland for selv at snakke med Queenie.

Harolds gåtur chokerer Maureen, som ikke ved om han har forladt hende og deres mislykkede ægteskab, og nu opbruger hele deres pensionsopsparing. Hun snakker med sønnen David om det håbløse i hele projektet - men Harold selv har ikke kontakt til sin søn. Han går bare. Så ændrer han taktik, og skiller sig af med det overflødige og bliver hurtigt til et ikon - fulgt af medierne og snart også en stigende gruppe groupies, som tror at Harold har en næsten religiøs betydning for dem.

Harolds rejse er en lang rejse ind i ham selv; som det også bliver det for Maureen. I sidste ende handler det måske mindre om personen Queenie end om deres alles liv. Om at få åbnet op for de gamle sår og starte forfra. Men det er bestemt også til tider en morsom bog - der er jo lidt Forrest Gump over hele situationen - og der er rørende øjeblikke.

Den tabte måske en anelse pusten i den sidste tredjedel - eller ændrede stil fra at være mere underholdende til at gå meget mere i dybden. Men den overraskede også. En temmelig dejlig bog!

No comments: