Sunday, July 4, 2010

What To Do When Someone Dies - Nicci French


  • English
  • June 29 - July 1
  • 344 pages
  • Dansk titel: Ikke oversat

Nicci French er et pseudonym for et engelsk par, der sammen skriver krimier - og den kvindelige del har selv skrevet romaner. Det er krimier af en anelse bedre kvalitet; dog uden at være revolutionerende gode heller.

Ellie er en ung kvinde i starten af trediverne; lykkeligt gift med Greg og med et helt almindeligt liv. Indtil Greg omkommer i en trafikulykke - men der var en anden kvinde med i bilen. Alle omkring hende er overraskede over, at Greg havde en affære - men accepterer det som sandheden. Ellie vil til gengæld ikke blot acceptere det - hun vil vide, hvem det var; hvorfor hun intet har opdaget og helst vil hun rense Greg, for hun tror ikke på, at han kunne være hende utro.

Hun finder firmaet, hvor den anden kvinde arbejdede, og får sig fedtet ind, så hun kommer til at arbejde der og sammen med kvindens partner. Dermed får hun muligheden for at tjekke hendes emails, kalender, aftaler osv. og hun er mere og mere overbevist om, at det er en misforståelse. Men i hendes tilstand af sorg, og med hendes konstante renden til politiet med mystiske teorier, ender hun med at bringe mistanken over på sig selv - især da partneren i firmaet bliver fundet myrdet.

Plottet er i og for sig overraskende nok - men der bliver brugt alt, alt for lang tid på at lede op til spændingen til sidst. De første mere end 200 sider er udelukkende brugt på Ellies mistanker og snagen - det er for langtrukkent. Heldigvis læses den hurtigt - så man kommer over pinslen; men fantastisk var den ikke. Jeg må nok også bare erkende, at krimier ikke er min kop te - og aldrig bliver det!

No comments: