Tuesday, April 16, 2019

The Moon Sister - Lucinda Riley



























  • Engelsk
  • 14.-16. april
  • 752 sider
  • Originaltitel: The Storm Sister

Jeg ville meget gerne have hele serien nu, så jeg kunne få min nysgerrighed stillet! Men hver gang Riley udgiver et nyt bind i historien om de syv søstre, venter jeg pænt på udgivelsen i det korrekte format.

Det er derfor et år siden jeg læste om CeCe i Perlesøsteren; og sandsynligvis må jeg vente endnu et år på næste bind - som jo er om den sjette kendte søster. Derefter ved jeg ikke, hvad der sker - men vi får flere og flere tråde i mysteriet som tiden skrider frem. Begynder forfatteren at bygge op til klimaks i det sidste bind?

Tiggy er den stille søster, som var syg som barn og blev holdt meget indendøre. Som voksen er hun dog naturmennesket, som trives bedst udendørs i selskab med dyr. Da faderen Pa Salt dør, arbejder hun med dyr i Skotland og starter et nyt job på et gods, hvor hun skal tage sig af vildkatte. Godset ejes af hjertekirurgen Charles, som er gift med en lidt stram dame og sammen har de teenagedatteren Zara. Tiggy bor og arbejder sammen med den rustikke Cal, og på godsets jorder bor også den gamle sigøjner Chilly. Han bliver hendes første katalysator til at lede i sine rødder.

Tiggys historie er langt mere ligetil end de andres; hun får præcise instrukser om, hvor hun kan finde sin familie og skal ikke ud på en "skattejagt". Hun skal blot rejse til Granada, hvor sigøjnerbefolkningen bosatte sig i huler i bjergene udenfor byen, da de blev bortdrevet fra byen.
Hendes mormor var en berømt flamencodanserinde, og det er hendes historie vi starter med i 1912. 

Sigøjnerne var de udstødte, og levede deres eget liv adskilt fra spanierne, som de også frygtede. Lucia - Tiggys mormor - bliver allerede som barn berømt som danserinde, men hun lever ikke et nemt liv altid på rejse med faderen. Spaniens historie er også historien om den Spanske Borgerkrig, og her excellerer Riley jo ved at drage verdenshistoriens begivenheder ind i hvert enkelt bind i serien. Her kommer vi med på en rejse til Portugal og senere videre til Latinamerika og til sidst New York inden Lucia vender hjem for at føde Tiggys mor.

Parallelt med fortiden er der historien om den gamle sigøjner, og godset som er i problemer - og der er Tiggy, som opdager, at hun har overnaturlige evner som en del andre i hendes familie. Det kan selvfølgelig godt blive en anelse kliché - sigøjnerne, der kan læse hænder og spå om fremtiden. Men det er jo en del af den mystik, som Riley har forsøgt at skabe i samtlige historier.

Der er en kærlighedshistorie - som altid - og protagonisterne skal igennem misforståelser og komplikationer før vi når til en Happy End. Det er Rileys varemærke, og i netop denne synes jeg, at slutningen havde fået strøet lidt for meget sukker på. Men som sagt får vi nogle flere ledetråde til mysteriet om Pa Salt - er han død? Bor han i den hemmelige underetage i huset i Genève, som Tiggy opdager? Er han reelt ved siden af Electra, da hun tager en overdosis medicin i slutningen af bogen?

Hver bog slutter med med hovedpersonen i næste bog, og det er netop supermodellen Electra, som skal blve til Solsøsteren. Men der er også mysteriet med Zed Eszu - sønnen af mangemilliardæren, som døde på en båd lige ved siden af Pa Salt. Han er tit i omegnen af én af søstrene - er han måske det syvende barn, som så er en dreng? Det er lidt irriterende at skulle vente i flere år endnu på slutningen; ikke mindst fordi jeg altså glemmer nogle af detaljerne fra de første bøger - især når det gælder opklaringen på deres familierelationer. Der kommer forhåbentlig en god afrunding til sidst - men så er vi jo i 2021!

Ikke desto mindre er det afhængighedsskabende - jeg kunne have læst bogen på to dage, hvis der ikke lige havde været et arbejde at gå til om morgenen!

No comments: