Friday, February 5, 2010

The Forgotten Garden - Kate MortonDenne historie er det, jeg vil betegne som perfekt ferielæsning. Ikke, at jeg har haft den luksus i denne uge - men den var også perfekt til sporvognslæsning indimellem nogle meget hektiske arbejdsdage. Ydermere var den meget hurtigt læst - men glimrende underholdning.

Historien starter i 1913, da et skib anløber Australien og en lille 4-årig pige står alene på kajen med en lille kuffert som eneste bagage. Noget er gået galt. Hun bliver 'adopteret' af en barnløs familie, og først som 21-årig får hun sandheden at vide. Bogen springer mellem perioden 1909-1913 i England, hvor man følger de to unge kusiner Rose og Eliza - én af dem er muligvis den lille piges mor. Den går tilbage til 1900 for at følge Eliza's barndom - og frem til 2005, da den lille pige er blevet en gammel dame; med spring til perioden 1975-76, hvor hun som aldrende tager til England for at forsøge at opklare mysteriet om sin barndom.

Der er selvsagt mange spring - men så indviklet er det heller ikke! Man når at udtænke forskellige udfald af historien; den tager en ny drejning - men ikke mere end, at man alligevel når at tænke slutningen næsten til ende.

Som en lille 'sidegevinst' er Eliza eventyrfortæller, og der er et par eventyr i bogen, som selvfølgelig giver en del af nøglerne til mysteriet.

Jeg havde flere gange overvejet at købe den i lufthavnen til flylæsning - men syntes alligevel, at det var for dyrt. Til de 3 EUR, som jeg gav for den hos OXFAM var det glimrende underholdning. En af den slags lette bøger, man har brug for indimellem!


No comments: