Friday, May 15, 2009

Toutes ces choses qu'on ne s'est pas dites - Marc Levy


  • French
  • May 13-14
  • 337 pages
  • Dansk titel: Ikke oversat

Nogle gange læser man nogle virkeligt lette bøger - og så tænker jeg, at det kan gøre det ud for en let komedie i fjernsynet; og prisen er nogenlunde det samme som en biografbillet! Men det kan også blive for nemt! Hans seneste bog var i en helt anden genre end de normalt er - men denne er tilbage i den genre, hvor man kan mærke, at han skriver med en Hollywood-produktion i tankerne. Vi er tilbage i samme stil som de første med lidt overnaturlige fænomener, lidt romantik - tilsat en god dosis "det er aldrig for sent at lave om på sit liv".

Men her blev det simpelthen overdøvende irriterende - selvom det var så nem læsning, måtte jeg lægge den fra mig i ren arrigskab over en ophobning af floskler, dårlige replikker og forfatterens trang til at få afløb for alle de dårlige vittigheder han brændte inde med. Slutningen er forudsigelig, kedelig... selv som film ville den være elendig! Faktisk er der rigtigt mange dårlige film, jeg hellere ville have kedet mig til en aften! Jeg tror, at vi er slut med hinanden Marc Levy og jeg!

----------------------------------------------------------------------

Malheureusement ce livre ne vaut ni son prix en Euros, ni même de gaspiller le papier sur lequel il est imprimé. Marc Levy est retombé dans les clichés de ses premiers livres - un peu de mysticisme, de surnaturel, de romantique... de se confronter à ses démons du passé et les surmonter; se reconcilier avec tout et tout le monde et tout finit bien. Mais il a perdu le charme! Les phrases deviennent de plus en plus débiles - les échanges d'une stupidité par permise.

Je pense qu'il a voulu s'essayer dans un autre registre avec Les enfants de la liberté, qui a sans doute moins bien vendu. Il est donc revenu à un registre commercial et facile et si léger, qu'on le mets de côté tant cela devient insupportable. Ce n'est même plus un roman mais un script de film télé de catégorie B... voire P! J'avais presque du mal à le terminer, tant cela m'agacait à vrai dire. Et je suis persuadée d'avoir lu mon dernier Levy!

No comments: