Thursday, November 13, 2008

L'étoile du diable - Jo Nesbø


  • French
  • November 10-12
  • 587 pages
  • Dansk titel: Marekors

Nu er jeg snart ved at være igennem Harry Hole's eventyr - nummer 5 i rækken; og absolut én af de bedste. I stand til at holde dig fangen til når du når sidste side - og som alle hans bøger er det som om, at læsehastigheden bare stiger og stiger, jo længere frem man kommer.

I Marekors er en usandsynlig hedebølge kommet til Oslo - og med den en række mord. Fælles for de myrdede er, at de får en finger skåret af - men derudover er der ingen fælles træk. Det er ikke kun kvinder - men der er et alligevel et mønster. Samtlige af de myrdede ligger i et mønster spredt ud over byen, som viser sig at passe ind i et pentagram - en 5-takket stjerne.

Harry Hole finder (selvfølgelig) symbolet; han finder mønsteret i mordene - men morderen? Samtidig strides han med en opsigelse - hans drikkeri har langt om længe taget overhånd; men hans kollega Tom Waaler, som er jordens mest usympatiske person, tilbyder ham et andet job. Ikke et job, man umiddelbart ville forbinde med en politiinspektør... men Harry har få mulige tilbage.

Mysteriet varer til sidste side næsten - lidt i modsætning til andre af hans bøger, hvor man gætter drabsmanden tidligere. Der er altid nogle farvestrålende og gode personskildringer... og man følger kronologien i serien. Rimelig god krimilæsning alt andet lige!

----------------------------------------------------------------------------

Presque à bout de la série sur le policier alcoolique Harry Hole - ça me tentait trop; et comme il y a une certaine chronologie autant en finir avec. D'autant plus que c'est facile à lire - même si on a du mal à laisser le livre pour quelques heures. Des bons polars en fin de compte et on ne se lasse pas du personnage de Hole.

Dans celui-ci il y a la canicule sur la capitale norvégienne. Une série de meutres commencent mais sans un schéma vraiment semblable... les victimes ne sont pas toutes des femmes; il n'y a pas d'abus - juste une liquidation et une amputation d'un doigt - et un message en forme d'un pentagramme en diamants rouges.

Harry Hole résoud l'énigme de la série des meurtres ainsi que ceux à venir - mais il faut encore attraper le bon assassin. En même temps il finit ses jours dans le corps de police - trop est trop - et il s'est fait virer pour ses tendances alcooliques. Une offre de son ennemi juré dans le corps lui laisserait néanmoins une possibilité de garder des revenus - mais en travaillant de l'autre côté de la loi. C'est le livre où plusieurs événements des livres précédents se bouclent - en laissant encore la place pour la suite dans les deux derniers livres de la série.

Facile, agréable - divertissement garanti!

2 comments:

Bogsider said...

Jeg har ikke fået taget hul på Jo Nesbøs Harry Hole serie endnu. Bliver ved med at høre en masse godt om dem, men nogle af de læsere, der står mig nær, har ikke været så begejstrede, og det tror jeg, at jeg har ladet mig farve af. Men for pokker da, de lyder jo vildt spændende og som om de var lige noget for mig.

NILLE said...

Louise,

Jeg var meget begejstret for Snemanden - knap så begejstret for Kakerlakkerne. Den første i serien var OK - og så opklarer den referencerne til Harry's senere karriere - og alkoholmisbrug.

De to sidste jeg har læst er nummer 5 og 4 - totalt rodet! De var ret gode, men jeg er jo ikke sådan en hard core krimifan.

På den anden side set læses de sindssygt hurtigt - den 1. aften læste jeg ca. 70 sider - og de resterende mere end 500 sider de næste to dage - til og fra arbejde og om aftenen. Så er det, at man fryder sig over, at en paperback hernede koster 7-8 EUR!