Monday, March 30, 2020

Sommerfugleværelset - Lucinda Riley



























  • Engelsk
  • 29.-30. marts 
  • 672 sider
  • Originaltitel: The Butterfly Room

Jeg havde jo planlagt virkelig ferielæsning til min rejse til sydens sol; det blev så i stedet hjemme i sofaen - men det var dejligt med noget så uforpligtende læsestof til at tage tankerne fra virus og pressemøder. Det er man jo under alle omstændigheder altid garanteret med Rileys bøger - ingen hjerneaktivitet er påkrævet!

Denne er hendes nyeste roman; skrevet parallelt med serine om de Syv Søstre. Hvorfor hun vælger at skrive noget helt andet pludseligt undrede mig - når vi nu alle venter på afslutningen. Men der skal vel også holdes gang i en karriere efter den store serie, så hun holder læserne til ilden.

Den er markant anderledes end mange andre af hendes romaner, og minder mere om Helenas hemmelighed, hvor det hele faktisk foregår primært i 'moderne tider'.

Den 70-årige Posy bor i et stort gammelt og smukt hus - med en fantastisk have, som hun bruger al sind (og penge) på. Hun er enke, og har to sønner. Nick bor i Australien, men efter ti år har han nu besluttet at vende hjem igen. Sam bor lige i nærheden sammen med sin kone og to børn. Sam er forgældet og voldelig; han venter altid på den næste fantastiske idé, der skal gøre ham rig - men det sker aldrig. Posy har hjulpet ham for mange gange, og forholdet mellem de to brødre er mildest talt heller ikke for godt.

Og pludselig dukker hendes ungdoms store kærlighed, Freddie, op igen efter næsten 50 år. Det får Posy til at genopleve fortiden - men hun kender ikke til årsagen for det brud, der skete for så mange år siden.

Der er masser af intriger og hemmeligheder; det er ikke kun relateret til Posy og Freddie - der er også de to sønner, som hver især har deres problemer med livet og kærligheden. Og svigerdatteren... og mange andre; så der er mange tråde, der skal redes ud til sidst. Hvilket det jo selvfølgelig gør, så alle kan ånde lettet op.

Det er anderledes end de historier med noget større tidsvinduer læseren skal rejse igennem; men det ser ud til, at Riley er ved at finde en ny stil måske til at følge efter den enorme succes med serien om søstrene; og så er og bliver det jo totalt uforpligtende søbemadslæsning. 

No comments: