Thursday, December 31, 2009

Isprinsessen - Camilla Läckberg

Intet billede denne gang, da det var en krimi foræret sammen med Femina. Og det er nok et glimrende publikum for den slags total uinteressante litteratur, hvis man endda kan kalde det litteratur.
Jeg vil ikke skrive mange linier om det - for det fortjener den bog ganske enkelt ikke. Selvfølgelig ville jeg aldrig selv have betalt for den og muligvis er min anmeldelse noget farvet af det synspunkt. Krimilit til husmødre uden intelligens - så enkelt kan det siges.
Det holdt til flyturen hjem og sofalæsning med krampetrækninger over dårlig oversættelse, trykfejl, stavefejl og mangel på forfatteregenskaber. Jeg duer bare ikke til bølgen af svenske krimidronninger...
---------------------------------------------------------------------------
Il y a forcement du mauvais dans la vague des polars suédois issus de la série noire des Actes Sud - celui-ci en est un exemple merveilleux! Un polar avec une histoire d'amour avec une fin prévisible et un langage ridicule et primaire.
Je l'ai eu en achetant un magazine féminin au Danemark - heureusement! Dépenser de l'argent pour ces pages aurait été de trop - tellement il était mauvais. Il suffisait pour lire dans l'avion et terminer ce dernier soir de l'année - mais rien de plus.
A eviter - malgré les éloges sur Amazon!

2 comments:

Louise said...

Jeg er fuldstændig enig. Har læst flere af Läckberg krimier. De to, der kommer efter Isprinsessen er marginalt bedre, og derefter går det så meget ned ad bakke, at man tror, det er løgn at det overhovedet er blevet udgivet. Virkeligt bras.

GODT NYTÅR

Nille said...

Louise,

Jeg orkede ikke engang at skrive noget fornuftigt om den... den var simpelthen elendig! Jeg forstår ikke, at den kan oversættes til så mange sprog - der er da mange krimiforfattere, der er meget bedre.

Godt nytår til dig også :-)