Monday, April 11, 2016

The Woman He Loved Before - Dorothy Koomson  • Engelsk
  • 6.-9. april
  • 467 sider
  • Dansk titel: Ikke oversat

Efter den lidt tunge italienske politiske scene skulle der altså lidt lettere underholdning til - en rigtig tøseroman, som også kom fra bogudsalget til 40 kroner. Så er der ikkenoget forgjort, hvis det er for elendigt.

Men det var faktisk en glimrende underholdende roman, som bestemt ikke kun var lyserød romantik, som omslaget måske kunne give indtryk af.

Libby er ung ung sort kvinde, som en dag møder den arrogante Jack i en bilforretning. Hun finder ham ulidelig; men han er stædig og efter nogle års forhold bliver de gift. Han er enkemand, og de snakker ikke meget om hans kone, som omkom under tragiske omstændigheder. Indtil den dag de er ude for et trafikuheld, og Libby kommer alvorligt til skade. Politiet mere end antyder, at Jack måske har prøvet at ombringe hende (også). Og Libby døjer med efterveerne fysisk og psykisk af ulykken.

En dag finder hun den tidligere kones, Eves, dagbøger i kælderen, og begynder selvfølgelig at læse dem.

Dagbøgerne fylder måske halvdelen af bogen, og fortæller om en tragisk skæbne med vold, narko og seksuel udnyttelse. Eve har kæmpet siden ungdommen for at finde arbejde og tjene sine egne penge men oftest er det igennem sex, at hun har tjent dem. Og til sidst som sexslave for en modbydelig mand - som viser sig at være Jacks far.

Det udvikler sig til en mindre thriller med overraskende momenter, så man som læser ikke kedede sig. Til sidst ender det hele jo selvfølgelig lykkeligt; men jeg var holdt i spænding et godt stykke tid selvom jeg dog også synes, at dagbøgerne optog lidt for meget plads.

Men det var fin underholdning.

No comments: