Saturday, August 31, 2019

Mr Loverman - Bernardine Evaristo



























  • Engelsk
  • 29.-31. august
  • 320 sider
  • Dansk titel: Ikke oversat

Bernardine Evaristo er en britisk forfatter, som jeg aldrig tidligere har læst noget af - men jeg kunne virkelig ikke stå for denne forside!

Barrington - alias Mr Loverman - er en 74-årig dandy; han har været gift i 50 år men tilbringer en del aftener udenfor hjemmet. Hans otte år yngre kone er overbevist om, at han er den største skørtejæger og hjemkomsterne midt om natten ender som regel i skrig og skrål.

Barrington er en mand med en en del humor og selvironi - han ved jo godt, at konen Carmel bør være gal på ham. Men i virkeligheden er han særdeles trofast - han har været forelsket i den samme de sidste tres år. Det er dog ikke Carmel, men ungdomsvennen Morris.

De stammer alle fra Antigua, men er flyttet til England i deres tyvere; og de har taget kulturen fra troperne med sig. Det er en kultur, hvor homoseksualitet ikke er velset!

Bogen skifter mellem Barringtons og Carmels synspunkt og fortælling. Hos Carmel følger man dem fra brylluppet, og igennem de mange årtier sammen med de stigende konflikter i hjemmet. Carmel har allieret sig med den ene datter, og de mener han er forfærdelig - men hun vil ikke skilles.

Barrington forsøger at kombinere sit liv med Morris med ægteskabet; men vil ikke tage det sidste skridt mod et coming-out. Det hele beskrives med en fantastisk humor og melankoli - for det er jo trist, at man skal leve med en så stor hemmelighed.

Men som historien skrider frem, kommer sandhederne også frem og Barrington tvinges pludselig til at indrømme det hele.

Det er en meget smuk og rørende historie, hvor Barrington især står stærkt og klart som hovedperson.
Absolut en god opdagelse - en forfatter jeg må udforske nærmere.

No comments: