Thursday, August 20, 2009

Headhunterne - Jo Nesbø


  • Dansk
  • 5.-6. august
  • 301 sider
Nesbø's seneste roman har taget afsked med Harry Hole - ikke, at jeg tror, at publikum har fået nok af ham... men måske har Nesbø selv? For effektivt at fjerne sig fra vinklen set fra en politimands synspunkt har han måske også valgt at hovedpersonen skal komme fra et helt andet miljø?
Roger Brown er således headhunter - men han har en lille nebengeschäft som kunsttyv; både fordi han får et adrenalinkick af det - men også for at finansiere hustruens ekstravagante smag og hendes nyåbnede kunstgalleri, som både tjener som kompensation for det barn, han nægter at give hende. Men også som opsamlingssted for Roger til ejere af dyre kunstværker.
En dag støder han på den norsk-hollandske Clas Greve, som er vendt tilbage til Norge efter en karriere som professionel soldat og nu er den åbenlyse kandidat til en toppost i en norsk virksomhed. Roger opdager tilmed, at han er ejeren af en uerstattelig Rubens, som kan blive Roger's ultimative kup og løsningen på alle hans problemer. Han skal have Greve til samtale, så han samtidig kan bryde ind og stjæle maleriet. Tingene forløber dog ikke helt som forventet, og Brown må se i øjnene, at der er en del problemer i hans liv nu!
Det går meget hurtigt - som i mange af Nesbø's romaner; den er ikke teknisk på højde med Hole-serien synes jeg - lidt mere vulgær, og uden det dybere personportræt, som gjorde, at man holdt meget af personen Hole uanset, hvor dybt han sank. Men det er fin underholdning til en togtur frem og tilbage over Fyn... lige præcis så lang tid tog det nemlig at læse den!

No comments: