Saturday, August 25, 2007

The Lollipop Shoes - Joanne Harris


  • English
  • August 21 - 25
  • 464 pages

En fantastisk bog!!! Jeg har læst én af hendes tidligere bøger - Blackberry Wine - og set filmen baseret på bogen 'Chocolat', som er forgængeren til denne bog. Det vidste jeg dog ikke da jeg købte den.

Ligesom i Chocolat - filmatiseret med Johnny Depp og Juliette Binoche - handler filmen om magi... og madens rolle deri! Om chokoladens magiske kræfter - ikke den fade Milka-chokolade, men kraftig eksotisk chokolade med dufte, der kan fortrylle og forhekse!

Og netop heksekraft er hovedtemaet i denne roman, hvor man er i nutiden men samtidig er der myter, traditioner, ritualer... og en krimihistorie, der udspiller sig - og først på de sidste sider forstår man al symbolikken som er bygget op igennem hele bogen.

Jeg har ikke engang læst i sporvognen - kun hjemme i fred og ro, da den fortjente absolut koncentration!

Forfatteren er åbenlyst frankofil - alle hendes romaner foregår i Frankrig, og mad er altid et tema i dem. Hun har i øvrigt udgivet 2 kogebøger med typiske franske retter... de må vist på ønskesedlen til jul. Men først skal jeg ned og hente 'Five Quarters of an Orange' - en anden af hendes romaner... igen med Frankrig og mad som tema - og lidt krimi i den!

Men denne bog vil jeg sent glemme!!!!

------------------------------------------------------------------------

La suite de 'Chocolat' que j'ai juste vu en film - et je l'ignorais en achetant le livre... mais assez vite les odeurs sont sorties des pages et les images de Montmartre et la chocolaterie sont devenues si vivantes que je ne pouvais lire que chez moi - bien concentrée sur cette fabuleuse histoire...

Des signes, des tarots, des sorcières modernes, de vol d'identité... et jusqu'au bout on ne sait comment se terminera ce drame.. et qui est finalement qui?

On y découvre des contes, des mythes des Aztèques... et le tout parfumé des pouvoirs d'un chocolat noir corsé... qui fera tourner les tetes et les destins!
Un livre magique dans tous les sens du terme...


1 comment:

johanne said...

Åh Nille. "Appelsinens 5 kvarte", den har jeg læst. På dansk.
Har også læst "Brombærvin" (tror jeg det hedder) også på dansk.
Jeg kan desværre ikke læse på engelsk, så den bog, du nævner her, bliver jeg nødt til at undvære.
Tak for anbefalingen.